Dlaczego warto wprowadzić do swojej diety jagody goji?

suszone owoce gojiOwoce kolcowoju chińskiego na Bliskim Wschodzie znane są już od ponad 2500 lat. Dopiero w ostatnim czasie w Europie zaczęto doceniać ich niezwykłe właściwości. Właściwości jagód goji są bardzo szerokie, pomagają w walce z wieloma chorobami. Zatem czy warto je spożywać?

Jak pokazują najnowsze badania, systematyczne spożywanie jagód goji sprawia, iż ludzki organizm staje się bardziej odporny na różnego rodzaju choroby. Jednak nie jest to jedyna zaleta owoców kolcowoju chińskiego. Jagody goji niwelują prawdopodobieństwo zachorowania na nowotwory, mogą również zahamować ich dalszy rozwój, jeżeli choroba jest w początkowej fazie. Także jest to środek idealny na obniżenie poziomu cukru we krwi, jak i również bardzo pomocny w walce z cholesterolem oraz nadciśnieniem. Jagody goji mają również pozytywny wpływ na naszą wątrobę, jak i również na oczy. Jednak należy pamiętać, iż nie można przekraczać zalecanej dobowej dawki spożycia tych owoców, która wynosi od 5 do 12 g.

Coraz częściej wiele osób decyduje się na zakup owoców kolcowoju chińskiego. Właściwości jagody goji są bardzo cenione przez wielu ludzi, ponieważ tego typu owoc pozytywnie wpływa między innymi na oczy oraz wątrobę, a także zwiększa odporność.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Zioła i produkty naturalne i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *