Jakie przyprawy warto mieć w swojej kuchni?

potrawyJeśli w twoim rodzinnym domu gotowało się głównie dania wzbogacone o wegetę, sól i pieprz to nie popełnij tego samego błędu w swoim dorosłym życiu, jeśli chcesz, by gotowanie było twoją prawdziwą pasją.

By nasze dania były naprawdę pyszne warto zadbać o dobre jakościowo przyprawy. Przyprawy to coś, co sprawia, że włoski makaron naprawdę smakuje jak makaron, a chińska potrawka ma swój charakterystyczny smak, niezależnie od tego, czy jemy ją w Polsce, czy też Azji.

Jeśli naszą ulubioną kuchnią jest włoska, to musimy wzbogacić naszą kuchnię o odpowiednie przyprawy. Nie może z pewnością zabraknąć bazylii, oregano, cząbru, tymianku, czy chilli.

Jeśli bardziej celujemy w kuchnię Azjatycką,powinniśmy skupić się na takich przyprawach jak: szafran, czy kardamon. Warto poszukać przypraw jak najlepszej jakości, najlepiej tych bio i z certyfikatem.

czubrycaDo tego nim kupimy jakąkolwiek przyprawę, postarajmy się czegoś o niej dowiedzieć. Okazuje się na przykład, że popularna czubryca sprzedawana na targach nie jest mieszanką przypraw, a często niedoinformowani sprzedawcy taką próbują nam sprzedać na przeróżnych targach.

Nasze danie będzie miało smakową siłę rażenia, jeśli odpowiednio skomponujemy przyprawy i zadbamy o ich jakość.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Zioła i produkty naturalne i oznaczony tagami , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz